27 december 2007

TREK dag 4

var på plats vid de 15 moaierna innan soluppgången. var väl ungefär 8-10 andra som också tagit sig dit (med bil dock). alla stod där beredda med sina kameror, påminde lite om när vi var på island och väntade på den stora gejserns regelbundna "utbrott" fast nu var det moaierna i de första solstrålarna som var motivet.

himlen var mestadels blå men med en del luftiga moln (precis som att inte alla moln skulle vara luftiga... det ligger väl minst sagt i ett molns natur) som så sakteliga färgades rosa.

så visade sig solen och alla började knäppa sina kort. det var förstås väldigt vackert, men på nåt vis lite för vackert, sådär så att det ser smörigt ut, precis som fina solnedgångsbilder kan göra.

med en stor, liggande moai i forgrunden



fick mina bilder iaf, och gick tillbaks till tältet för att packa ihop. funderade på hur det nu skulle bli. tejpade fötterna fastän jag kände att det bara inte skulle funka en dag till, tyvärr. ville så gärna gå hela varvet runt ön, men... fick väl ge upp och försöka lifta tillbaks till "el pueblo", byn, hanga roa, då. suck.

några andra som tältat en bit bort skulle dock åka tillbaks till anakena, och efter ett kort överläggande med mej själv så accepterade jag deras erbjudande om skjuts dit. tanken på att ligga på stranden och/eller på gräset i skuggan av kokospalmerna ännu en dag kändes just då ganska lockande faktiskt, så så fick det bli.

efter en heldag på anakena åkte jag med virginia m familj hem på deras lastbilsflak tillsammans med några andra liftare.

kom "hem" till campingen framemot kvällningen och slog upp tältet igen för femtioelfte ggn. vet iaf hur jag gör det på bästa sätt nu, så det går rätt snabbt. (det är inget sånt här självstagande tält, utan man får pyssla lite med linor och grejer, men då väger det iaf bara 1,6 kg.)

the end.

Inga kommentarer: