09 februari 2008

hemfarden fran brunei

hemfärden från brunei var ett litet äventyr.
denna gång blev det buss - färja - liten passagerarbåt - minibuss som färdmedel. många fordonsbyten blir det...
iaf. passagerarbåten hade ungefär 12 platser och var alltså inte stor. vi satt på två bänkar mittemot varann, en blandning av bl.a. en slipsnisse, en ung tjej, ett gift par och en tonårskille med en stor dator i knäet.
iaf. med tanke på att det var en liten, halvöppen passagerarbåt på ett halvstormigt hav, så framförde han den på ett väldigt... osvenskt sätt... jetbåtarna på nz kunde slänga sig i väggen för här gick det undan! (och för bara 30 kr dessutom! :))
i typ 100 km/h (kändes det som) körde vår kapten rakt in i vågorna så att båten liksom flög... för att sedan med en smäll slå i vattenytan igen, med stora "vattensplashar" på oss passagerare inne i baten som följd...
jag hade väldigt skojigt, men en del såg halvt skräckslagna ut... men "havsturbulens" är ju bara kul (ja, åtminstone om man, som här, bara var max 5 km från land), medan turbulens i luften roar mig mycket måttligt.

väl framme på land klev vi ur, lite lagom blöta.
hittade till slut en "jeep/minibuss" som skulle till kota kinabalu. när vi hade fått ihop sju passagerare gav vi oss av.
föraren körde med ett stadigt grepp om ratten ("tio i två"), medan han under till synes stor koncentration ideligen hamnade på fel sida vägens två heldragna linjer... jaja, knappast nåt ovanligt (i de lander jag varit), men såg bara lite lustigt ut i kombination med den där koncentrationen.
hopp, inte nog med att han körde på fel sida vägen (= höger sida), han började dessutom samtidigt fippla med en massa cd-skivor. till slut bestämde han sig iaf för en som, när han körde i den - bzzzz, en liten monitor fälldes upp - visade sig vara en karaoke-dvd...
oh my gaaawd... :)
jaja, det var lite kul, hela alltet... nog är det trevligare stämning i fordonen här än hemma! nästan alla pratade med varann, och av och till sjöngs det verkligen med i låtarna...
ja, det var hemfärden från brunei, det.



1 kommentar:

Anonym sa...

fram för mera karaoki på våra svenska bussar.