15 februari 2008

bangkok 15 feb





alla hjartans vid kopcentret (igar alltsa)

aldrig trodde man väl att man ens skulle komma på tanken att använda frasen: "att komma till bangkok var som en frisk fläkt".
jag menar, bangkok där himlen aldrig är blåare än bebisblå p.g.a. alla avgaser.
frisk fläkt.
ja, jo, faktiskt.
efter den svettiga, ångande sololjechocken i söder var det som en befrielse att komma hit till en vanlig stad (ok, det är mååånga turister här också, men det är ju ändå en stad som står på egna ben, oavsett turism liksom).
tredje dagen här idag, och det känns nästan som att jag tycker om bangkok litegrann, tro det eller ej. nästan så jag blir rädd att jag är en storstadsmänniska... jag tyckte om lima, santiago, sydney, singapore... och bangkok. (om nu så skulle vara fallet har jag ju två verkliga höjdpunkter kvar - tokyo och beijing...)

första dagen ägnades åt sömn efter en lååång nattlig (somnlos) bussresa. framåt kvällningen hittade jag en indisk restaurang som, för ovanlighetens skull, hade min älskade paneer på menyn! (paneer är alltså en sorts vit, indisk ost). tyvärr var min palak paneer tillagad med spenat körd i typ en mixer (istället för bladspenat), men det var gott ändå.
gårdagen: expressbåt på floden + skytrain ett antal stationer tog mej till nåt slags shopping-mecka. hittade ett nytt usb-minne samt ett par grejer till och tänkte sen åka hemåt igen... men hittade fanimej inte ut! gick runt därinne och såg två ggr en rulltrappa och tänkte äääntligen... bara för att konstatera att, i båda fallen, rulltrapporna var "enkelriktade", uppåt... (ja, jag skulle neråt, alltså) suck. nej, jag hittade allvarligt talat inte ut! (siam discovery)
när jag slutligen hittade en väg ut ur byggnaden visade sig denna väg vara en gångbro som ledde mej över trafikstockningen rakt in i nästa shoppingcenter... gaaah! fångad! ...och så är man sådär supertrött efter att ha gått och gått och gått i värmen. nja. inte så kul.

ja, gått och gått och gått. det hade jag gjort innan jag kom till shoppingen.
hade nämligen tidigare på dagen fått gå en lång bit för att komma till myanmars/burmas ambassad för att fylla i visumansökan...

jag flyger till burma på tisdag!
(jag ska verkligen kolla upp det här med namnet myanmar kontra namnet burma, men som jag fattat det så har militärregimen döpt om burma till myanmar, och såvida man inte stödjer regimen så är det mer "korrekt" att säga burma (trots att det var engelsmännen som gav burma sitt namn). tydligen använder aung san suu kyi "och dom" namnet burma, och således också 'rangoon' istf nuvarande 'yangon'))

visumet hämtas ut på måndag eftermiddag, och mitt flyg går tidigt på tisdag morron, 19:e, till rangoon. ser verkligen fram emot det!!!
visumet gäller (eller hur skriver man?) 28 dar, och antagligen stannar jag ungefär så länge. har inte bokat flygbiljett därifrån än.
burma - kanske inte världens mest ofarliga ställe (om man inte jämför med falun förstås, där det både finns flink, pernilla-nakenmord och folk som oprovocerat slås ihjäl på öppen gata mitt på ljusan dag) men det känns liksom... underordnat.

jag och olga var på thaimassage igårkväll. jävlar vad det knakade i skelettet.
olga får jag berätta om imorron eller så för nu ska jag gå och kolla på lite tempel och buddhor och sånt.
(i bangkoks friska fläktar...)

Inga kommentarer: