09 april 2008

solig lordag i parken i Kyoto



lordag och alla ar lediga (utom de busschaufforer som jobbar helg :)) och har begett sig till en stor park i centrala Kyoto. solen skiner och det ar varmt - en riktig vardag med spirande gras och alldeles vitt med korsbarsblom.

smockfullt med folk i alla aldrar och utstyrslar. alla ar uppkladda pa ett eller annat vis, pa sitt personliga satt - punkare, kostym och slips-man, kimonotjejer, trasiga "hardrockare" med en massa nitbalten och grejer, klanningskvinnor och allt annat man kan tanka sig. mycket underhallande att bara sitta och titta, och gratis dessutom. dock var det inte latt att hitta en endaste liten ledig flack att sla sig ner pa... till slut dok det antligen upp en ledig kvadratmeter (vi talar trangsel av Thailandstrandsmatt har) dar jag kunde sla mej ned med min ol vid namn Sapporo.



alkohol fanns forresten till forsaljning overallt i parken, och t.o.m. i drickaautomater (el vad det heter). hur enkelt som helst for en femaring att kopa liksom... jaja.
japanerna har alltid med sig sana har bla plastpresenningar att sitta pa, t.ex. vid floden, och sa aven har i parken forstas. dar satt de och at sin sushi och drack sin ol och sitt vin i solen. inte bara det - manga hade aven med sovsack och lag och sov (inte uteliggare alltsa, utan vanligt folk).

de allra flesta bar runt pa kameror eller kameramobiler. speciellt med mobilerna star dom och fotar korsbarsblommen med armarna uppstrackta. ser nastan lite lustigt ut.
och overallt japanerjapanerjapaner, som sagt.

pa ett stalle var det dock lite extra tjockt med folk, en liten folksamling som stod och tittade och tog kort pa nagot nere pa marken.
det visade sig vara en liten ful, vit hund med varldens underbett som husse och matte iklatt komplett ninjautstyrsel med svard och allt... de visade glatt upp sin stackars skyddsling som inte fick en lugn stund och borjade hugga efter alla hander som skulle klappa...


Inga kommentarer: